Η ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΕΠΙΣΚΕΥΗ

Όπως όλα τα πράγματα έτσι και τα χάλια μας υπόκειται σε φθορές. Φθορές που οφείλονται κάποιες φορές σε μεμονωμένα ατυχήματα σκισίματα ξήλωμα τα και λοιπά, αλλά κυρίως φθορές που οφείλονται στην καθημερινή χρήση τους, και αυτό είναι κάτι το φυσιολογικό.

Ένα από τα πρώτα σημεία όπου παρουσιάζονται τέτοιες οι φυσιολογικές φθορές στα χάλια μας είναι τα κρόσσια τους. Καθώς βρίσκονται εκτεθειμένα στις άκρες των χαλιών, τα κρόσια είναι συνήθως το πρώτο πράγμα που θα κληθούμε να επισκευάσουμε με την πάροδο του χρόνου. Είναι σημαντικό όμως τέτοιου είδους επιδιορθώσεις να γίνονται από εξειδικευμένους τεχνίτες με σεβασμό για την ποιότητα και τις ιδιαιτερότητές του κάθε χαλιού, σε αντίθετη περίπτωση κινδυνεύουμε να καταλήξουμε με ένα αποτέλεσμα που θα μειώνει αντί να διατηρεί την αξία του.

Μία τέτοια περίπτωση παρουσιάζεται παρακάτω. Το συγκεκριμένο χαλί παραδόθηκε στην επιχείρηση ρεϊζίδης για καθαρισμό το 2019. Ο ιδιοκτήτης του είχε επισκευάσει τα κρόσσια πριν από ένα έτος κάπου αλλού, αλλά δεν ήταν ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα. Σε αυτό το χειροποίητο χαλί είχαν τοποθετηθεί κρόσια τύπου μηχανής με θηλιά. Τα κρασιά τέτοιου τύπου, αν και πολύ οικονομικά, είναι ακριβώς αυτό που περιγράφει το όνομά τους, δηλαδή κρόσια για χαλιά μηχανής. Δεν ταιριάζουν σε χειροποίητα χαλιά όχι μόνο γιατί είναι αισθητικά παράταιρα αλλά και γιατί δεν ταιριάζουν με την πλέξη ενός χειροποίητου χαλιού, διακινδυνεύοντας έτσι τη δομική του ακεραιότητα.

Η συνέχεια είναι λίγο-πολύ αναμενόμενη οι τεχνίτες μας αφαίρεσαν τα λάθος κρόσια και τα αντικατέστησαν με χειροποίητα. Αποκαθιστώντας την όψη και προσθέτοντας στην αξία και την αντοχή αυτού του τόσο όμορφου χειροποίητου χαλιού.

Στα ταπητοκαθαριστήρια Ρεϊζίδης θα βρείτε μία πληθώρα επιλογών για επισκευές σε κρόσσια αλλά και γενικότερα για επισκευές στα χάλια και τις μοκέτες σας. Ενημερωθείτε στο. https://reizidisclean.gr/episkeves-xalion ή τηλεφωνήστε μας στο 210 7641000 για να σας προτείνουμε την καταλληλότερη λύση για το δικό σας χαλί.

© Reizidis Carpet Service. All rights reserved. Copyright: 2018-2019