Σκιές στο χαλί μετά το πλύσιμο

Αν και σπάνια, είναι πιθανό κάποιες φορές μετά το πλύσιμο ενός χαλιού να παρατηρήσουμε μία ελαφριά σκιά σε ένα μέρος του. Το φαινόμενο αυτό μπορεί να προκληθεί από διάφορες αιτίες, ένα κακό ξέβγαλμα η μία αστάθεια στα χρώματα είναι βέβαια πιθανό να συμβούν. Συνήθως όμως η αιτία (και η λύση) του προβληματος ειναι απλουστερη και δεν χρειάζεται να ανησυχούμε. Ο συνήθης ύποπτος είναι αυτό που οι ταπητοκαθαριστές ονομάζουν “αντιστροφή φοράς πέλους” και είναι εύκολα κι πλήρως αντιστρέψιμο.

Κάθε χαλί από την κατασκευή του έχει μία συγκεκριμένη φορά πέλους, όλα τα νήματα δηλαδή γέρνουν προς την ίδια πλευρά. Κατα την διάρκεια του καθαρισμού όμως ένα χαλί βουρτσίζεται και χτενίζεται πολλές φορές και με διαφορετική κατεύθυνση. Αν δεν προσέξουμε στο τέλος του καθαρισμού ( και καθώς το χαλί είναι ακόμη νωπό) να χτενίσουμε το πέλος προς την σωστή κατεύθυνση είναι πιθανό να στεγνώσει ανακατεμένο, και να εμφανίζει σκιές εκεί που αλλάζει η κατεύθυνση του.

Για να διορθώσουμε τις σκιές αυτές λοιπόν αρκεί να βρέξουμε , να χτενίσουμε και να αφήσουμε το χαλί να στεγνώσει με τη σωστή φορά πέλους.

© Reizidis Carpet Service. All rights reserved. Copyright: 2018-2019